HOUTEN KOZIJNEN

Ontdek de tijdloze charme van hout met onze hoogwaardige houten kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien. Maatwerkoplossingen die perfect passen bij uw stijl en behoeften. Geniet van uitstekende isolatie, geluidsdemping en een naadloze overgang naar buiten. Verrijk uw woning met de warmte en schoonheid van hout. Neem vandaag nog contact op voor meer informatie.

Kozijnen

Op zoek naar hoogwaardige kozijnen? VEMA levert maatwerk kozijnen van topkwaliteit. Met een breed assortiment aan materialen, stijlen en afwerkingen, bieden wij kozijnen die perfect passen bij jouw wensen en de uitstraling van je woning. Ontdek de duurzaamheid, isolatie en esthetiek van VEMA kozijnen.

Schuifpuien

VEMA is dé specialist in maatwerk schuifpuien van uitstekende kwaliteit. Niet voor niets bestellen collega's hun schuifpuien bij ons. Met een ruime keuze aan materialen, designs en afwerkingen, biedt VEMA schuifpuien die perfect passen bij jouw wensen. 


Ramen

Op zoek naar hoogwaardige houten ramen van VEMA? Ontdek ons assortiment met diverse opties, waaronder draaikiepramen, draairamen en klepramen.

 

Deuren

Onze houten deuren worden vervaardigd volgens jouw specificaties. Met een dikte van 40 millimeter of 56 millimeter en een breed scala aan verschillende afwerkingen, creëren we de perfecte deur voor jouw project. Kies voor kwaliteit en maatwerk met de houten deuren van VEMA.VOORDELEN VAN HOUTEN KOZIJNEN

Houten kozijnen hebben verschillende eigenschappen die het tot een populaire keuze maakt voor veel mensen. Hier zijn enkele belangrijke eigenschappen van houten kozijnen:

 

1. Natuurlijke uitstraling: Houten kozijnen bieden een warme en natuurlijke uitstraling die goed past bij verschillende architecturale stijlen. Ze voegen karakter en charme toe aan een woning.

 

2. Duurzaamheid: Houten kozijnen kunnen lang meegaan als ze goed worden onderhouden. Hoogwaardig hout, zoals hardhout of geïmpregneerd hout, is zeer duurzaam en is bestand tegen verschillende weersomstandigheden.

 

3. Isolatie: Hout is van nature een uitstekende isolator, waardoor houten kozijnen goede thermische en geluidsisolerende eigenschappen hebben. Ze kunnen helpen om warmte binnen te houden en geluid van buitenaf te verminderen.

 

4. Flexibiliteit in ontwerp: Hout kan gemakkelijk worden bewerkt en aangepast aan verschillende vormen en maten. Dit geeft u de vrijheid om unieke kozijnen te creëren die perfect passen bij uw smaak en behoeften.

 

5. Milieuvriendelijk: Hout is een hernieuwbare bron en heeft over het algemeen een lage impact op het milieu in vergelijking met andere materialen zoals kunststof of aluminium.

 

Het is belangrijk op te merken dat de eigenschappen van houten kozijnen ook afhankelijk kunnen zijn van het type hout en de kwaliteit van de installatie. Regelmatig onderhoud, zoals schilderen en afdichten, kan ook de duurzaamheid en levensduur van houten kozijnen verbeteren.GLAS

HR++ glas is een type hoogrendementsglas dat een aantal belangrijke voordelen biedt ten opzichte van traditioneel enkel glas of standaard dubbel glas. De eigenschappen van HR++ glas maken het een populaire keuze voor energie-efficiënte woningen en gebouwen. Ten eerste bestaat HR++ glas uit twee glasplaten met daartussen een gasvulling, meestal argon, wat zorgt voor een betere thermische isolatie. Dit resulteert in een lager warmteverlies en een hogere energie-efficiëntie, waardoor de verwarmingskosten worden verlaagd. Bovendien heeft HR++ glas een speciale coating op het glasoppervlak, die de zonnestraling weerkaatst en warmte absorbeert, waardoor oververhitting in de zomer wordt verminderd. Dit zorgt voor een aangename binnentemperatuur gedurende het hele jaar en vermindert de noodzaak van airconditioning. Daarnaast biedt HR++ glas ook uitstekende geluidsisolatie, waardoor geluid van buitenaf wordt verminderd en een rustigere leefomgeving wordt gecreëerd.

HR+++ glas, ook wel triple glas genoemd, gaat nog een stap verder in termen van thermische isolatie en energie-efficiëntie. Dit type glas bestaat uit drie glasplaten met twee gasgevulde spouwen ertussen. Hierdoor biedt HR+++ glas een nog betere isolatie dan HR++ glas. De extra glasplaat en spouw zorgen voor een verhoogde warmte-isolatie en verminderen het warmteverlies nog verder. Dit resulteert in een nog lagere energiebehoefte voor verwarming en een verder verlaagde energierekening. Bovendien biedt HR+++ glas ook een uitstekende geluidsisolatie, waardoor het geluid van buitenaf nog beter wordt gedempt. Dit kan vooral voordelig zijn in drukke stedelijke gebieden of in de buurt van lawaaierige wegen of vliegvelden.

Hoewel zowel HR++ glas als HR+++ glas thermische isolatie en geluidsisolatie bieden, zijn er enkele belangrijke verschillen tussen de twee. Het grootste verschil is dat HR+++ glas een extra glasplaat en spouw heeft ten opzichte van HR++ glas, waardoor het een hogere isolatiewaarde heeft. Dit betekent dat HR+++ glas nog beter presteert op het gebied van warmte-isolatie en energie-efficiëntie dan HR++ glas. Daarentegen is HR+++ glas vaak dikker en zwaarder dan HR++ glas, wat van invloed kan zijn op de installatie en het kozijndesign. Bovendien is HR+++ glas meestal duurder dan HR++ glas vanwege de extra glasplaat en spouw. De keuze tussen HR++ glas en HR+++ glas hangt dus af van de specifieke behoeften, het budget en de installatiemogelijkheden van een project.